joi, 19 ianuarie 2012

Jurnal

O anumită parte a presei

Exaltarea retardată a coprofagilor de la Antene. Ce vitalitate fabuloasă are foamea!
Gâdea are o vocație (realmente, predestinată) de imbecil. Să fii idiot și să excelezi în asta ! Iată un deziderat. Totul, absolut totul în acest individ (buzele lui indecente, ca de popou, discursul cu o tonalitate care atinge, plenar, falsetul, raționamentele falacioase, bătaia de pădurar hirsut pe care o aplică, riguros, logicii, gramaticii, eticii etc.) totul, atinge climaxul unei prostii naturale. Un vegetarian al cretinității.
Până și numele ( Gâdea, Gâde, Călău) de simplu funcționar al suprimării îi e predestinat. Individul ar merita pus într-un muzeu al ororii jurnalistice și studiat așa cum speologii își indexează speciile noi de troglofile.
Apoi, vin "articulații" ( de genul Radu Tudor,Ciutacu, Pieleanu, Ursu) activiștii demolării lui Băsescu. Pe undeva, le invidiez delirul, catatonia contestatării, forța motrice a nechezatului. Să fii capabil de atâta performanță. Thats really means something ! Tipii mi se par atleți ai invectivelor, buldozere ambulante, profesioniști ai stropitului cu fecale. Mă întreb, dacă nu cumva, în studiourile antenelor, nu există o cameră pe post de trainning prefactum, un beci obscur al montării - ca a luptătorilor de arte marțiale mixte underground - unde subiecții sunt înrăiți progresiv la capătul unei transe ritualice, ieșind de acolo tumefiați de ură și gata să sfâșie. Printre ei, traversați de aceeași variolă activistă, defilează toți comatoșii: Ponta, Antonescu, Năstase,etc. Imens sictir, abisală silă.

PDL
Partid de prostituați intelectual, centuriști ideologici, toți viețuind un soi de hămesire atavică.Trei sferturi, traseiști notorii, țigani deșănțați hălăduind cu cortul politic. Îmbuibați ! Muierile din PDL, Roberta, Undrea, mostre vii de mârlănie feminină, genul de țațe căpătuite care-și tratează boala spleen-ului existențial ( a țâțelor care se lasă, a curului năpădit varice,etc.) cu iluzia puterii. Peste ei, liliputanul Boc ( un butoiaș atomic de incompetență ) iar deasupra lui, în plină ciroză ideologică, politico-identitară, etc. însuși eminența cenușie: El Băse: gafeur cu PeDiGri, clăpăug mental, ineficient, umoral și dispărut ca Elodia . Imens sictir, abisală scârbă!


Opoziția
Bestiar inclasificabil. Ar merita brevetat un cuvânt pentru ei: hienism, adică calitatea oportunistă de a bântui în jurul unei prăzi aflată într-o terță posesie, până ce - într-o conjunctură favorabilă - posesorul ei este înlăturat.

România
Locul unde orice s-ar întâmpla, nu se întâmplă, în fond, nimic.

6 comentarii:

Obsolescent spunea...

Ce ar mai fi de adaugat. Nimic.
Eu ma duc oricum in piata Universitatii aproape zi de zi. Simt ca acolo trebuie sa fiu zilele astea..

Nihilistul spunea...

Mi se pare firesc si legitim, George. Problema e ca ( ma tem) chiar si daca pica guvernul, presedintele etc., nu va exista o schimbare "structurala", singura de care avem nevoie.Romania e ( la nivel de guvernare) un fel de Liga I, unde antrenorii ( incompetenti si pusi pe capatuiala) nu fac altceva decat sa se schimbe intre ei. Nimic nu m-ar ferici mai mult, pe de alta parte, decat sa se dovedeasca ca ma insel -;

Obsolescent spunea...

Fara indoiala, nu se va schimba nimic structural. Comparatie cu Liga I e legitima, dar la nivel de patroni, zic eu. Ei sunt cei fara viziune, capatuiti si ciocoi. Antrenorii sunt uneltele..
La mine personal, era o ura viscerala fata de grobianismul ultimilor ani. Trebuia sa urlu...
Nici nu ma intereseaza daca sunt auzit.

Anna spunea...

Da. Pentru ca istoria lucreaza cu decenii.

innuenda spunea...

Ți-am spus că ești genial și că de mult nu am mai vibrat așa la ceva scris de alții (de pe vremea când nu-și omorâse blogul enigmaticul/enigmatica Soir)?

Scrii fabulos și vezi niște lucruri care mă fac să mă simt precum un epigramist pe lângă Shakespeare!

Ești mare, Nihilistule! Trust me!

Glad to see you again!:)

Nihilistul spunea...

Multumesc mult, draga Innuenda. Chiar nu merit atata consideratie -; )
ps: soirs si-a reinviat blogul :)